­
Stichting Matahari Groningen


Verslag kumpulan zondag 23 april 2017.

Het weer vandaag stond er redelijk bij met af en toe de zon en om 14.30 uur was de zaal redelijk vol met gasten. Bij de penningmeesters (dit keer met Adri als vervanging van Harry die schittert van afwezigheid) stond inmiddels een rij om binnen te komen en in de zaal is Ashura druk bezig om hun apparatuur te stallen.april175
Exact om 15.00 uur werd de kumpulan geopend met eerst de gebruikelijke mededelingen (zie aparte rubriek).
Deze middag beloofde een gezellige middag te gaan worden, de dansers onder de gasten hebben er duidelijk zin in om de voetjes van de vloer te halen. Ashura zette direct na de opening van de kumpulan hun muziek in; vanmiddag werd een gastoptreden verzorgd door twee heren, die zich duo MaJa noemen, met twee keer een optreden van een half uur. april1744Er waren opmerkelijk veel nieuwe gezichten onder de gasten om Ashura te horen en ter ondersteuning van het Duo Maja bij hun1e optreden bij Matahari.  In de pauze van Ashura trad het Duo Maja op met een verrassend goed repertoire, hetgeen door de gasten zeer gewaardeerd werd. Na het 1e optreden van Duo MaJa is het de beurt van  Ashura, die zoals altijd,  onze gasten verblijden met hun muziek. De teller stond inmiddels >100 gasten en gasten lopen nog gestaag langs onze penningmeesters om binnen te komen.
Intussen stond er een lange rij in de snackhoek; helaas werden vele gasten teleurgesteld doordat er vrij snel heel veel snacks uitverkocht waren.april1730Omdat het bij iedere kumpulan heel lastig is om van te voren te bepalen hoeveel snacks er ingekocht moeten worden voor de verkoop, hebben wij al vrij snel vele gasten moeten teleurstellen. Het was deze zondag uitzonderlijk druk.
De catering lag vandaag in de handen van Hermin Warbout en aanhang, die zoals altijd wederom een uitstekend menu in elkaar wist te flansen; er kon gekozen worden tussen rijst of lontong met heerlijke gerechten erbij; en natuurlijk de tjendol niet te vergeten!!
Onze gasten hebben uiteraard weer genoten van haar gerechten en konden daarna nog gezellig napraten.
Intussen stond het Duo MaJa in de startblokken voor hun 2e optreden tot 17.30 uur.april1744Het Duo MaJa werd hierna bedankt voor hun passie en gezelligheid; er werd hun gevraagd of zij nog een keer bij ons zouden willen terugkomen voor een optreden, misschien in combinatie met Ashura? Het duo reageerde hierop positief; wij zullen zien!
Zij mogen nog wel een keer terugkomen hoor, aldus veel gasten onder ons!
Om 17.30 uur was het al weer tijd om Ashura terug te roepen het podium te betreden, die deze gezellige middag onze kumpulan om 18.30 uur zullen afsluiten.

Wij danken alle gasten voor hun komst en wensen hen allemaal een wel thuis, wij hopen U allen weer te zien op zondag 21 mei 2017 met de muzikale ondersteuning van the Blue Rangers uit Groningen.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DANVerslag kumpulan d.d. 19 oktober 2014

Tussen 13.30 en 14.00 stromen vele gasten de zaal binnen en sommigen hebben hun handen laten wapperen om te helpen met de opmaak van de zaal, waarvoor onze dank. Tegen 15.00 uur is het aantal gasten die zich bij onze penningmeesters hebben gemeld al redelijk gegroeid (tussen 90 en 100 gasten), het belooft uiteraard weer een gezellige middag te worden. Exact om 15.00 uur opent Joyce de kumpulan, heet alle aanwezigen van harte welkom ook de nieuwkomers en gaat vervolgens verder met de matahari mededelingen (zie aparte rubriek).

Tegen 15.15 uur wordt deze middag voortgezet en wordt het muzikale gedeelte, verzorgd door de Mas Putih band waarna de liefhebbers voor de dansvloer zich dan ook op storten.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­