­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 17 december 2017 


Vandaag 17 december werd onze laatste kumpulan van het jaar 2017 gehoude
december175n. Het weer? De goden waren ons goed gezind, de hele week niets anders dan regen, sneeuw en veel wind en juist vandaag was het droog en geen wind!  Onze penningmeesters (Frederik Tawaäng en Harry Heinkens) en gastheer John Langoor zaten alle drie al klaar om onze gasten te ontvangen en  intussen waren Karin Bouwmeester en Leny Kuiper druk bezig om de tafeltjes te voorzien van knabbelaars voor onze gasten en waren de bandleden van Ashura zeer geconcentreerd bezig om hun apparatuur speelklaar te maken.  Om 15.00 uur werd de kumpulan officieel geopend met een hartelijk welkom aan alle aanwezigen waarbij veel nieuwe gezichten te zien waren zowel jong en oud. Het programma van onze kerstkumpulan zag er veelbelovend uit met de Ashurabanddecember1722 en gastoptredens van Duo Maja, de Balinese dansgroep Srikandi en uiteraard ons traditionele kerstverhaal, zoals elk jaar, gepresenteerd door Joke Hofmann – Havelaar. Na een welkom, ook door Ashura, werd de muziek ingezet waarna de dansvloer door onze dansliefhebbers direct tot 15.50 uur in bezit werd genomen.  Hierna was het  tijd voor de Srikandi dansgroep die gedurende 10 minuten hun dans uitvoerden. Joke Hofman vertelde hierna  haar kerstverhaal. Na het kerstblok trad het Duo Maja die de gasten uitnodigde om de dansvloer op te komen, hetgeen niet tegen dovemans oren was gericht. De gasten waren zeer enthousiast van de uitstekende interactie van dit Duo. Het was een waar feest en het was al met al een zeer drukke en gezellige middag. De sfeer zat er goed in maar helaas werd  het 2e optreden van de dansgroep vroegtijdig beëindigd door geluidsproblemen, toch werd Srikandi  erg bedankt voor hun uitstekende december1736
dansprestatie en trokken zij zich terug onder een daverend applaus. Deze middag verliep verder een beetje rommelig en ging niet volgens het geplande programma maar gelukkig hadden alle betrokkenen er begrip voor en anticipeerden  zij uitstekend op de situatie. Om 16.15 uur kwamen nog steeds gasten binnen en moesten er veel stoelen bijgeplaatst worden om iedereen een zitplaats aan te bieden. Het totale gastenaantal werd uiteindelijk genoteerd tussen 140 en 150. Intussen was de snackhoek geopend, bediend door o.a. Henny Luttik die hulp had gekregen van bereidwillige vrijwilligers. De snacks gingen als warme broodjes over de toonbank en waren al vrij snel uitverkocht!

december1738Om 17.40 uur had Ashura de maaltijd genuttigd en genoten van het uitstekende menu van Hermin en werd het tijd om het podium weer te betreden tot het einde van deze middag. De catering werd deze dag verzorgd door Hermin Warbout die wederom een heerlijk menu had gemaakt met o.a. nasi kuning, een heerlijk menu, getuige de vele gasten die gebruik maakten van de catering. Tegen 18.00 uur moesten een aantal gasten helaas worden teleurgesteld omdat de catering helemaal was uitverkocht! Om 18.30 was het weer tijd om aan deze dag een einde te breien en alle betrokkenen werden bedankt voor deze middag en uiteraard ook alle gasten die wederom hun bijdrage hadden geleverd om deze middag succesvol af te sluiten.
Bij het verlaten van het gebouw kreeg elke aanwezige van de penningmeesters namens het bestuur een presentje aangeboden. 
Wij hopen U allen weer te zien op onze kumpulan van zondag 21 januari 2018, met dit keer de muzikale ondersteuning van onze geliefde Duo Ginger uit Ede met een gastoptreden van Rudy Pattiwael samen met Jimmy Wierenga.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­