­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de kumpulan op zondag 16 december 2018.

december20181Zo, dat was echt schrikken bij het wakker worden en het openen van de gordijnen. Het was wit buiten, het had lichtelijk gesneeuwd,  net op die zondag dat wij de laatste kumpulan van 2018 hadden. En je realiseerde je meteen, dat er minder bezoekers zouden komen. Gelukkig waren er al wel op tijd de nodige handen voor het in orde maken van de zaal, deze keer mede aangekleed met de kerstbakjes met lichtjes, waardoor gelijk al een gezellige sfeer ontstond. Mondjesmaat kwame
december20185n de eerste bezoekers binnen, maar aan het einde van de dag bleken er toch nog zo’n 100 bezoekers aanwezig te zijn geweest. Zelfs Adri en Judith uit Spanje waren weer aanwezig, tot grote verrassing van velen. Om 3 uur opende Joyce deze kumpulan en werd er met een minuut stilte, eerst stil gestaan bij de mensen die dit jaar waren overledenen. Dit werd gevolgd door de mededelingen (zie hiervoor de afzonderlijke rubriek). De Ashuraband was toen aan de beurt en ook deze keer was het voor hen een kleine moeite om de bezoekers naar de dansvloer te lokken. Zij speelden en zongen weer fantastisch.
Na de muziek was er om 4 uur een Kerstverhaal, wat traditioneel weer door Joke Hofmann werd voorgelezen. Een verhaal over liefde van mensen, ongeacht ras, kleur en overtuiging.
De dans
december20182groep Skrikandi trad hierna op met een december20184Balinese dans, wat ook zeer op prijs werd gesteld door de aanwezigen. Deze dansgroep trad later op de middag nog voor een 2e keer op, toen met een andere samenstelling. Ook heel mooi om te zien en te genieten van de kleurrijke kleding. Onderwijl werd er ook volop genoten van de heerlijke diverse snacks, en van de eveneens heerlijke tjendol van Hermin.  Zij was intussen ook begonnen met het klaar zetten van het eten, wat er ook weer fantastisch en feestelijk uitzag, maar vooral uitmuntend smaakte.
Op de klanken van de muziek van de Ashuraband, tikte de klok ongenadig door en was het zomaar weer half 7, het tijdstip waarop Joyce de microfoon weer pakte en het einde van deze soosmiddag aankondigde. Zij bedankte alle aanwezigen voor hun komst en de Ashuraband, Joke en de Skrikandi dansgroep voor hun inbreng. Ze attendeerde nogmaals op het presentje bij het weggaan, waarna ze allen fijne Kerstdagen, een goede jaarwisseling en een mooi 2019 toewenste.
december20183Graag tot ziens op zondag 20 januari 2019. Dan treedt voor u op het Duo Ginger, Ed en Patty.

Adri Veerman.Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­