­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 18 februari 2018  


februari181De 2e kumpulan van de Matahari in 2018. Vanaf 14.00 uur passeerden de eerste gasten onze penningmeester voor een entreekaartje met gratis koffie/thee.
Om 15.00 uur werd de kumpulan geopend met de gebruikelijke mededelingen, (zie verder onze rubrieken). Theo Boiten van de stichting Pelita kreeg ook spreekruimte om de gasten te informeren over de laatste ontwikkelingen die momenteel actueel zijn. Om 15.15 uur zette Wim Lekatompessy zijn muziek in met zijn welbekende repertoire en gaandeweg kwamen Rudy Pattiwaël  en Jimmy Wierenga het podium op om Wim te ondersteunen. Om 15.50
februari182uur tijd begon het gastoptreden van Jimmy met zijn performance als Elvis Presley, begeleidt door Rudy.
Om 16.10 uur kwam Wim het podium weer op met zijn beloofde verrassing, zangeres  Sandy Altman uit Veendam. De gasten reageerden positief en enthousiast  op Sandy, en menigeen hoopte haar nog eens weer te zien en te horen op één van onze volgende kumpulans!
Vandaag waren veel mensen uit de buurt gekomen naar onze kumpulan, gelokt door de goede muziek en het eten.
De snackhoek werd goed bezocht,  getuige de lange rijen. Henny kreeg hulp van Wally om onze gasten vlot en naar tevredenheid te bedienen.
februari183Om 17.00 uur betrad Jimmy het podium weer en gaf ons wederom een geslaagd optreden met zijn Elvis Presley zang.
De catering werd vandaag bereid door Frankie Mesker die wederom een heerlijke maaltijd had bereid. Ook aan de vegetariërs onder ons werd gedacht en natuurlijk werd onze, inmiddels befaamde tjendol, niet vergeten. De gasten genoten van het eten en men was tevreden over de afname hiervan.
De dag verliep een beetje rommelig maar dat deerde onze dansliefhebbers niet zolang er volop gelegenheid was om lekker te dansen.
Aan het eind van de middag waren er bijna 100 bezoekers geteld en veel van die gasten waren op uitnodiging van Wim gekomen.

Wij hopen U allen weer te zien op onze kumpulan van zondag 18 maart 2018, met de muzikale ondersteuning van Ashura .
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN


Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­