­
Stichting Matahari Groningen


Verslag kumpulan zondag 21 mei 2017

De hamvraag was, of er überhaupt genoeg gasten op deze zondag onze kumpulan zouden bezoeken omdat er een Azië-dag gaande was in Nienoord (Leek),
de verwachting was dan ook “mede door het mooie weer” dat Matahari deze middag zou moeten doorbrengen met een handjevol gasten temeer omdat er om 14.30 uur de zaal niet echt vol was met ± 40/50 gasten.
The Blue Rangers neemt vandaag de muzikale ondersteuning voor hun rekening, mei1719
dit was voor het eerst dat deze groep voor Matahari optrad en ondanks de matige opkomst werd er ongestoord verder gewerkt met de opbouw van hun muziekinstallatie.
Maar vanaf 14.30 uur kwamen er toch nog veel gasten bij onze penningmeesters langs en bij de opening van 15.00 uur was de zaal overvol,
de telling stond op ≥ 110 gasten met veel nieuwe gasten maar ook oude gasten die zich wederom lieten zien bij onze kumpulan.
De muziek werd direct na de gebruikelijke opening met de medelingen (zie aparte rubriek) ingezet en te merken was dat de band hard heeft gewerkt om het repertoire aan te passen aan de wensen van onze gasten,
met succes zodat onze gasten hun favoriete poco2x dans konden uitvoeren en gezien de overvolle dansvloer met succes!
Ook de snackhoek moest er aan geloven, dit keer ook weer lange rijen om de snacks af te nemen, Jeanne moest haar beste beentje voor zetten om de gasten naar behoren te helpen, bedankt Jeanne!
Tegen 17.00 uur werd er een pauze ingelast om de band de gelegenheid te geven een hapje te gaan eten en werd er een CD opgezet voor de luisteraars onder de gasten en de liefhebbers van de dansvloer.mei1727
Bij de catering was het vandaag de beurt aan Frankie Mesker en aan de lange rijen bij de catering te zien was het menu vandaag een succes,
de gasten hadden gesmuld van de heerlijk bereide gerechten, tegen 17.45 uur was de catering nagenoeg uitverkocht, ook de tjendol die inmiddels een traditie was geworden bij Matahari, uitverkocht!.mei1732Om 17.45 uur stonden the Blue Rangers al in de startblokken voor hun laatste optreden tot de sluiting van18.30 uur.
De gasten waren zeer te spreken over the Blue Rangers die onze gasten hebben vermaakt met de keuze van hun muziek,
veel gasten maakten dan ook de opmerking dat deze groep zeker welkom is voor een volgend optreden bij onze kumpulan.
Wij zullen hier zeker met onze planning voor het volgende jaar rekening mee houden om de band in te plannen.
Om 18.30 uur was het tijd om de kumpulan te beëindigen maar op verzoek van vele gasten werd de band gevraagd voor een extra toegift waar zij met veel plezier aan voldeden en zo werd deze geslaagde middag 10 minuten later afgesloten.

Wij dankten alle gasten voor hun komst en wensten hen allemaal een wel thuis;
Wij hopen U allen weer te zien op zondag 18 juni 2017 met de muzikale ondersteuning van Duo GingeR uit Ede.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN

Verslag kumpulan d.d. 19 oktober 2014

Tussen 13.30 en 14.00 stromen vele gasten de zaal binnen en sommigen hebben hun handen laten wapperen om te helpen met de opmaak van de zaal, waarvoor onze dank. Tegen 15.00 uur is het aantal gasten die zich bij onze penningmeesters hebben gemeld al redelijk gegroeid (tussen 90 en 100 gasten), het belooft uiteraard weer een gezellige middag te worden. Exact om 15.00 uur opent Joyce de kumpulan, heet alle aanwezigen van harte welkom ook de nieuwkomers en gaat vervolgens verder met de matahari mededelingen (zie aparte rubriek).

Tegen 15.15 uur wordt deze middag voortgezet en wordt het muzikale gedeelte, verzorgd door de Mas Putih band waarna de liefhebbers voor de dansvloer zich dan ook op storten.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­