­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 15 oktober 2017 

oktober172Vandaag zondag 15 oktober 2017 een mooie nazomerdag met veel zon en een temperatuur van ± 21°.
De muzikale ondersteuning van vandaag kwam van Music and Fun uit Hoogezand, de formatie is uitgedund tot een bezetting van 3 in plaats van voorheen 5 bandleden; desondanks was het vertrouwen er dat Music and Fun met deze minimale bezetting toch onze gasten konden bezighouden op de dansvloer. 14.30 uur, het zag er naar uit dat het gastenaantal deze middag zal tegenvallen, dit heeft te maken met het feit dat er in Leeuwarden ook een kumpulan werd gehouden. Om 15.00 uur werd de kumpulan geopend met de gebru
ikelijke mededelingen (zie aparte rubriek), er werd een moment van stilte gevraagd om Nico Wijnveldt en mw. W. Doelitzsch te herdenken en uiteraard ook alle anderen die ons eerder waren ontvallen. oktober171Na een hartelijk welkom aan alle aanwezigen, inclusief Music and Fun, werd de middag officieel geopend, muziek werd direct ingezet door de band waarna de dansliefhebbers, zoals gewoonlijk, zich onmiddellijk op de dansvloer begaven. Inmiddels was het 15.30 uur en het gastenaantal was toch nog opgelopen tot plm. 70 gasten!! De sfeer zat er direct goed in en onze gasten vermaakten zich prima. Om 16.15 uur werd een gastoptreden gegeven door Harold Stoktober173ap, die een aantal Molukse en Indonesische liederen ten gehore bracht, hetgeen zeer werd gewaardeerd door onze gasten. De snackhoek werd geopend en Jeanne, die inmiddels hulp kreeg van Wally, moesten een tandje bijzetten om de rijen te blijven bedienen; ook deze keer werd een goede afname van de snacks geconstateerd. Ook smakelijk was de catering vandaag, bereid door Hermin Warbout en crew en natuurlijk was de tjendol er ook weer….. gewoon niet meer weg te denken bij onze kumpulan. Al met al, het was Hermin weer gelukt om de gasten een smakelijk geheel aan te bieden. Om 17.00 uur, tijd voor de band om bij te tanken met een hapje eten en intussen werd een CD gedraaid zodat de liefhebbers kunnen blijven dansen. De bandleden hadden inmiddels bijgetankt en om 17.45 uur werd het weer tijd voor hen om het podium weer te betreden. Vol frisse moed werd dan ook direct hun muziek ingezet en gelukkig werd het laatste uur ook menig lagu2 gespeeld. Om 18.30 uur werd het tijd om deze middag af te sluiten met dank aan de band en natuurlijk niet te vergeten de gasten die enorm hadden bijgedragen om van deze middag  wederom een gezellige middag te maken.

Wij hopen U allen weer te zien op zondag 19 november 2017, wij laten ons verrassen met de muzikale ondersteuning van Wim Lekatompessy en Crew.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­