­
Stichting Matahari Groningen

Verslag kumpulan zondag 24 september 2017 

DSC 0028Zondag 24 september, opening van het 2e seizoen voor onze kumpulans bij Matahari; ondanks dat de herfst officieel is begonnen, was vandaag een prachtige dag met veel zon….. wat een geluk! De muzikale ondersteuning van vandaag kwam van Crossroad (voorheen The Oldies!), vanaf 14.30 uur druppelden de gasten binnen die er, na de zomerpauze van 2 maanden, veel zin in hadden om alle bekenden weer te zien en een gezellige middag door te brengen bij onze kumpulan. Om 15.00 uur werd de kumpulan geopend met de gebruikelijke mededelingen (zie aparte rubriek) en na een hartelijk welkom aan alle aanwezigen werd de middag geopend, muziek werd direct ingezet door Crossroad en de dansliefhebbers begaven zich onmiddellijk op de dansvloer om heerlijk los te gaan, genieten dus! Het repertoire van Crossroad scheen de aanwezigen goed te bevallen en de band participeert uitstekend op de wensen van onze gasten. Uiteindelijk stond de telling op ≥ 90 gasten, ook dit keer met veel nieuwe gezichten en gasten die na een lange afwezigheid weer te zien waren bij de kumpulan, het weer speelde daarbij ook een grote rol, velen genoten van de laatste zonneschijn van het jaar. Om 16.10 uur werd de tombola gestart met allemaal leuke prijzen, met medewerking van de dames Karin, Anetta en Leny die onderling erg veel plezier hadden; dames hartelijk dank voor jullie hulp en uitstekende inzet!!DSC 0060 Bij de snacks was het een drukte van jewelste, veel gasten hadden veel zin om onder een praatje onderling daarbij de lekkere snacks te verorberen. Elvire Bexcks nam vandaag voor de 1e keer de catering voor haar rekening met een uitstekend menu. Dit keer werd “zoals wij gewend waren” geen tjendol geserveerd maar ketan item en es shanghai, benieuwd hoe dit ontvangen werd door de gasten, maar gezien de afname zat het wel goedl! Om kwart voor 5 was het voor Crossroad tijd om een bordje eten te nuttigen, en gezamenlijk even bij te komen, alvorens weer met hun optreden te starten. Intussen werd er een CD gedraaid zodat de dansliefhebbers onder ons gelegenheid kregen om door te gaan dansen tijdens de pauze van de band. DSC 0040Om 17.45 uur weer tijd voor Crossroad “die fris en voldaan” het podium weer opkwamen en zetten hun uitstekende repertoire in, de dansliefhebbers begaven zich dan ook direct op de dansvloer. Om 18.30 uur was het tijd geworden om af te sluiten met de complimenten aan Crossroad en met dank aan alle gasten voor hun komst. Deze middag konden wij terugkijken op een gezellige en warme dag van de opening van de 1e kumpulan in het 2e seizoen 2017. Het 2e seizoen van 2017 is begonnen, wij danken alle gasten en Crossroad voor hun komst en inbreng om van deze middag een geslaagde middag te maken. Wij hopen U allen weer te zien op zondag 15 oktober 2017 met de muzikale ondersteuning van Music and Fun uit Hoogezand. Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!

Tegen 15.15 uur wordt deze middag voortgezet en wordt het muzikale gedeelte, verzorgd door de Mas Putih band waarna de liefhebbers voor de dansvloer zich dan ook op storten.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­