­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 15 december 2019

Vandadec191ag 15 december werd onze laatste kumpulan van het jaar 2019 gehouden. Het weer? Het weer was erg nat en koud met nogal wat wind,  desondanks bleven de rokers onder ons het afdakje opzoeken om zo toch hun genot te beleven van een sigaretje.
Het was 13.30 uur en de gasten stroomden al binnen om een goed plaatsje te bemachtigen en onze penningmeesters (Frederik Tawaang en Harry Heinkens) waren startklaar om onze gasten te ontvangen.
Zelf was ik deze keer zelfs om 13.30 uur aanwezig om het geheel te coördineren. Inmiddels waren de vrijwilligers (Karin /Leny/Jenny en Ben) ook gearriveerd die direct aan het werk gingen om de tafeltjes zo goed mogelijk te versieren met kerststukje en diverse knabbels.
De bandleden van Ashura waren intussen zeer geconcentreerd bezig om hun apparatuur speelklaar te maken en waren om 14.30 uur klaar voor een soundcheck. Om 15.00 uur werd de kumpulan officieel geopend met een hartelijk welkom aan de al vele aanwezige gasten. De Ashura moest het bandlid Johan Heidanus  missen omdat hij na een aanrijding in het ziekenhuis was beland. Wij wensen hem betersc
dec192hap toe. Johan werd vervangen door Louis Sahetapy. Tevens een welkom voor bandlid Rustam die 2 weken geleden een zware operatie had ondergaan en toch op deze middag zelf aanwezig wilde zijn. Na deze en de overige mededelingen (zie aparte rubriek) werd direct de muziek ingezet tot het kerstblok van 16.40 uur. Tijdens de muziek stroomde de dansvloer vol. Het programma van vandaag werd uiteraard ingeluid door Joke Hofman die haar traditionele kerstverhaal ten gehore bracht. Na het optreden van Joke waren de studenten van PPIG (Studentenvereniging Indonesië) aan de beurt die 15 minuten optraden met the Senja band(=avondband). Aansluitend was er 1 danseres die de Betawi dans uit Jakarta presenteerde (= gaat over een tiener in wording die rebelleert) de 2e dans werd door 2 danseressen gepresenteerd die een traditionele dans Jaipong Bandung  presenteerden (= een mix van wayang goleg dans en pencak silat), momedec193nteel een heel populaire dans in Indonesië. De studenten genoten van deze middag, in totaal waren er buiten de band en danseressen 15 studenten,  die nieuwsgierig waren naar deze middag.Na 15.00 uur stroomden nog steeds gasten binnen, het totale (betalende) gastenaantal werd uiteindelijk genoteerd >120. Inmiddels was de snackhoek geopend, bediend door Jenny en Ben. De snacks gingen als warme broodjes over de toonbank en waren vrij snel uitverkocht! Vele gasten moesten wij helaas teleurstellen. Ook het lekkers bij de koffie, Henny Luttik had haar Pandancake ter beschikking gesteld,  werd grif afgenomen. Bedankt Henny!
Om 17.45 uur had Ashura bijgetankt en genoten van het uitstekende menu van Hermin, dus tijd om het podium weer te betreden tot het einde van deze middag.
De catering werd vandaag verzorgd door Hermin Warbout die wederom een heerlijk menu had klaargemaakt, alles was dan ook uitverkocht, ook de tjendol dit keer.
Om 18.30 was het alweer tijd om deze dag af te sluiten, alle betrokkenen werden bedankt voor deze middag en uiteraard iedereen die wederom hun bijdrage hadden geleverd om deze middag tot een succesvol te maken.
Wij wensen alle gasten een goede afsluiting van 2019 in alle gezondheid, wel thuis en hopen U allen weer te zien op onze kumpulan van zondag 19 januari 2020, met dit keer de muzikale ondersteuning van onze geliefde Duo Ginger uit Ede.
Vanaf 15.00 uur bent u wederom van harte welkom bij het MFC, de Wyert Groningen!!!!!!!!!!!!!!!

TOT DAN


Joyce Jansen, december 2019

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­