­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 19 januari 2020

Door het groepje vrijwilligers werd deze zondag de zaal weer snel omgetoverd in de Mataharizaal en al snel kwamen de eerste bezoekers ook al binnen. Alhoewel het zonnetje buiten scheen, was het toch behoorlijk fris. Veel bezoekers kwamen dan ook met enigszins koude handen binnen, maar de goede wensen voor 2020 (het mocht nog) waren hartverwarmend.Mata Hari 8
Om 15.00 uur opende Joyce deze middag en heette alle aanwezigen van harte welkome, tevens een warm welkom voor de nieuwe gasten, zij wenste allen een fijne middag toe, waar zij niet aan twijfelde omdat muziek en zang deze middag in de vertrouwde handen waren van Ed en Patty, bekend als Duo GingeR.
Na deze opening kwamen de mededelingen (zie hiervoor aparte rubriek), gevolgd door de muziek en zang van Ed en Patty. En hoe zij het ook deden, dit fantastische duo wist in no time de juiste sfeer te scheppen met de juiste muziek. Dit bleek ook uit het feit dat de dansvloer regelmatig goed bezet was de hele middag.Mata Hari 51
Dat bewegen ook hongerig maakte was duidelijk, want aan het einde van de middag waren alle snacks verkocht. Inmiddels was Frenkie ook al met zijn crew gearriveerd om de catering verder klaar te maken, waar nadien door velen ter plaatse ook van werd gesmuld.
Mata Hari 54Ook werden vele maaltijden goed ingepakt mee naar huis genomen.
De middag verliep in een gezellige sfeer en de vele bezoekers (deze keer ca. 90 personen) vermaakten zich uitstekend. Helaas liep de tijd ook door en om 18.30 uur sloot Adri deze keer, i.v.m. afwezigheid van Joyce, deze middag. Hij bedankte Ed en Patty voor hun fantastisch optreden en alle gasten voor hun positieve aanwezigheid.
Hij wenste allen een goed en veilige reis naar huis.
De volgende soosmiddag is op zondag 16 februari 2020 (zie ook uw kalender).
Voor u treedt dan op de band Crossroad . Ook dhr. Theo Boiten van de Pelita is dan aanwezig.

Adri Veerman. 

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­