­
Stichting Matahari Groningen

Verslag Kumpulan 20 maart 2022

Zondag 20 maart 2022 . . . eindelijk was het zover dat we, na twee eerdere pogingen, een kumpulan konden organiseren.

maart222Het was droog weer en de temperatuur redelijk voor de tijd van het jaar.
Aangezien dit de eerste keer zou zijn, na twee jaren van corona-perikelen, dachten wij dat de opkomst groot zou zijn.
Maar helaas, het pakte anders uit. Vermoedelijk omdat een aantal personen recentelijk besmet zijn geraakt (waaronder twee bestuursleden) en thuis moesten blijven en omdat men toch nog voorzichtig en terughoudend was. En dat is zeer begrijpelijk.
Al met al waren er toch zo’n 90 bezoekers. Om 14:00 kwamen de eersten reeds binnen.
De sfeer was erg goed maar de zaal toch net een beetje te leeg om het al reuze gezellig te kunnen noemen. Gelukkig kwam daar later op de middag verandering in.

maart221Om 15:00 uur nam oud-voorzitter Joyce Jansen het woord en opende de middag namens onze afwezige voorzitter Edu de Vries. Eerst kreeg Theo Boiten het woord en daarna heeft Johan Flissaard, namens het nieuwe bestuur de
(per 1 november 2021) afgetreden bestuursleden t.w. Joyce Jansen, Frederik Tawaäng,
Harry Heinkens en Adri Veerman bedankt voor de vele jaren van inzet en toewijding voor onze stichting.
Uit handen van Nan Meyer kregen zij een bos bloemen, een cadeaubon én een hartelijk applaus van alle aanwezigen. En van Rob Zeelig kregen zij ook nog een presentje aangeboden.
Na nog wat mededelingen gedaan te hebben kon de band Crossroad muziek gaan maken.
Er werd volop gedanst en de maar heel zelden bleef de dansvloer heel even leeg.

maart224De Indische snacks vonden gretig aftrek maar is er nog wat overgebleven.
De Indische catering was heel goed en lekker maar helaas was deze snel uitverkocht en moesten enkelen teleurgesteld en met een knorrende maag huiswaarts keren.
Het
personeel van het MFC was ook bijzonder te spreken over de sfeer en blij dat Matahari doorgaat.
maart223Dat was ook wat men kon opvangen in de wandelgangen . . .
dat men ook blij was dat er een nieuw bestuur is en dat Matahari blijft voortbestaan.


Voor dat men het in de gaten had was het weer de hoogste tijd en met de mededeling dat de volgende kumpulan voor 24 april gepland staat en Reggie & Friends de muzikale invulling gaan verzorgen sloot Crossroad de geslaagde kumpulan af.
Tot gauw!


Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­