­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 17 november 2019

Het was de dag na de intocht van Sinterklaas in Nederland. In tegenstelling tot die zaterdag was het deze dag een fris, licht zonnige zondag. En dat was te merken aan het bezoekersaantal, want aan het eind van deze middag waren zo’n 100 gasten de tafel van Frederik en Harry gepasseerd. nov1903Adrie en Judith Ansems uit Spanje wilden deze keer ook komen, maar moesten op de valreep afmelden, want beiden waren door de griep getroffen, beterschap mensen. Zoals elke kumpulan weer waren er op tijd de nodige vlijtige handen om de zaal voor ontvangst gereed te maken, dank jullie wel voor deze inzet.
nov1904De leden van de band Wim & Friends waren ook op tijd, want goed spelen is natuurlijk belangrijk, maar eerst alle snoeren aan elkaar knopen voor er geluid kan komen, vergde ook de nodige tijd.
Om 15.00 uur opende Joyce deze kumpulan en heette alle aanwezigen van harte welkom en stelde de musici aan ons voor. Na deze opening kwamen de mededelingen (zie hiervoor de aparte rubriek). De microfoon ging vervolgens over naar Theo Boiten van de Pelita, die ons op de hoogte stelde van de laatste ontwikkelingen waarmee de Pelita ons kon helpen. Bezoekers, die meer wilden weten, waren welkom op het spreekuur die deze middag, zoals altijd,  in een aparte zaal werd gehouden. nov1901Een spreekuur die nog steeds in een behoefte voorziet.
Na al deze informatie was het de beurt aan de band Wim & Friends en de zangeres, en zij brachten deze middag fantastische muziek en zang ten gehore. Niet alleen de mensen op de dansvloer genoten volop, ook andere gasten genoten van de muzikale hoogstandjes.
Natuurlijk waren ook al op tijd de nodige heerlijke snacks binnen gebracht, die in de keuken verder werden klaargemaakt. En aan het einde van de middag waren alle snacks weer uitverkocht.
Me
nov1902vr. Elvire Bexks stond deze zondag garant voor een heerlijke Indische maaltijd, wat er zeer heerlijk en uitnodigend uitzag. Vele gasten smulden dan ook in de loop van de middag van dit eten.
Het was ook deze middag weer een gemoedelijke, gezellige en ontspannende middag waar iedereen op zijn of haar eigen wijze volop van heeft kunnen genieten.
Om 18.30 uur moest Joyce deze middag al weer afsluiten. Zij bedankte alle gasten voor hun aanwezigheid en de bandleden voor hun fantastische muziek, en wenste een ieder een veilig en wel thuis. Wederom door enige vlijtige handen werd de zaal weer opgeruimd. Graag tot de volgende kumpulan op zondag 15 december 2019, de laatste kumpulan in dit jaar waarin ook het Kerstblok zit.  De muziek wordt dan verzorgd door de Ashuraband.

Adri Veerman.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­