­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 19 oktober 2019

Om 13.30 uur konden de eerste vrijwilligers de zaal al in om deze weer in te richten voor onze soosmiddag.
En ook nu weer klopte de uitdrukking: “Vele handen maken licht werk.” Binnen de kortste keren was de zaal omgetoverd om de gasten voor deze middag te kunnen ontvangen. De tafels en de stoelen stonden klaar, de kleedjes en de bloemen op de tafels maakten het weer gezellig. Maar deze keer duurde het wat langer dat de zaal volliep met gasten. Het bleek helaas dat in Leeuwarden deze middag ook een kumpulan was, waar een aantal mensen naar toe waren. Maar
tegen 15.00 uur was de zaal toch behoorlijk gevuld, en aan het einde van de middag waren er zo’n 90 gasten de tafel van de penningmeesters gepasseerd.
De band
okt193Music & Fun uit Hoogezand hadden hun instrumenten inmiddels aangesloten en  getest.
Om 15.00 uur opende Joyce de kumpulan en heette alle aanwezigen van harte welkom.
Deze keer waren er geen mededelingen, zodat deze rubriek deze keer niet aanwezig is.
Wel attendeerde Joyce op een berichtje in ons gastenboek van Jan van Ewijk.
Hij is, samen met zijn broer, al jaren op zoek naar 2 zusjes, geboren tussen 1947 en 1950 in Menado. Deze 2 zusjes bleken achteraf hun (half-)zusjes te zijn, kinderen van hun vader.
Ondanks alle inspanningen was het Jan nog steeds niet gelukt om deze meisjes (vrouwen inmiddels) te kunnen achterhalen.
Het hele verhaal en verzoek staat inmiddels op onze website onder tabblad Informatie - Berichten.


Na deze inleiding was het de beurt aan de band Music & Fun, die ook al weer gauw kans zagen de nodige mensen naar de
okt191dansvloer te lokken. En zodra de pocho pocho werd gespeeld, stond de hele dansvloer weer veel met bewegende en draaiende mensen.
In de keuken was men inmiddels ook al begonnen met het opwokt192armen van de heerlijke snacks, zodat aan het eind van de middag alle schalen weer leeg waren. En wat werd er gesmuld.
In de pauzes werd er cd-muziek gedraaid, ook voor die liefhebbers  die nog bepaalde figuren in de linedance wilden oefenen.
Frankie Mesker had intussen de catering in de zijzaal  al klaar gemaakt, en dat zag er weer heerlijk uit. Ook geen wonder dat veel gasten hier gebruik van maakten.
De sfeer was gezellig en ontspannen, hetgeen zich uitte dat er ook weer nieuwe bezoekers waren, die zich in ons adressenbestand wilden laten opnemen.
Ongemerkt verstreken de uurtjes, en de band Music & Fun van good old Ron Metz speelden en zongen door tot 18.30 uur.
Toen maakte Joyce een einde van deze heerlijke middag en bedankte allen voor hun komst, hun inbreng en gezelligheid.

Zij hoopte een ieder weer te mogen begroeten op zondag 17 november 2019. Dan treedt voor u op een band van 7 personen, o.a. met Wim Lekatompessy.
Na de afsluiting waren er weer de nodige vrijwilligers, die hielpen met het opruimen van de zaal, waarna een ieder zijn weegs ging.
Graag tot ziens op zondag 17 november 2019.

Adri Veerman.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­