­
Stichting Matahari Groningen

Verslag van de soosmiddag op zondag 22 september 2019

3I4A2397 sep19Het is 22 september en schitterend nazomer-weer. Het is ook de eerste kumpulan na de zomerstop. De eerste vrijwilligers waren alweer op tijd aanwezig om de zaal weer in te richten, en, zoals altijd, maakten vele handen, ook nu weer, licht werk. En tegen 14.00 uur meldden de eerste bezoekers zich al melden bij Harry en Frederik aan de penningmeesters tafel, en het bleef de hele middag gezellig aanlopen, waaronder ook deze middag weer nieuwe gezichten te zien waren. Aan het eind van de dag waren er rond de 100 bezoekers.
Traditioneel opende onze voorzitter Joyce deze middag en heette alle aanwezigen van harte welkom, waarna de weinige mededelingen kwamen (zie hiervoor aparte rubriek). 3I4A2469 sep19
Inmiddels stond de band The Blue Rangers volledig klaar op het podium en begon gelijk na de opening te spelen en te zingen. Het was weer een genot naar hen te luisteren. En niet alleen dat, ook de nodige gasten vonden al snel de dansvloer waar, voor mij althans, de meest ingewikkelde passen vloeiend werden uitgevoerd. Aan alles was te merken, dat de sfeer er goed in zat.
In de 1e pauze van de band werd er onder leiding van Karin en Lenie een tombola gehouden en werden er leuke prijzen uitgedeeld, tot groot genoegen van de aanwezigen.
Onderwijl waren de snacks klaar gemaakt, en ook deze keer waren de snacks op zeer korte termijn al weer uitverkocht. Inderdaad was het toen: Op = OP.
Inm3I4A2457 sep19iddels was ook Hermin met haar crew al druk bezig om de catering klaar te zetten, waar een groot aantal gasten gebruik van hebben gemaakt, want aan het einde van de dag was het hier ook uitverkocht, net zo als met de tjendol.
Door het mooie weer waren tevens veel gasten regelmatig buiten te vinden om van de zon te genieten, een praatje en een rookattribuut.
The Blue Rangers waren inmiddels al weer aan hun repertoire begonnen en bleven spelen tot 18.35 uur, wat door iedereen erg op prijs werd gesteld. Van velen mochten zij echt nog wel even doorgaan met hun muziek en zang, maar Joyce moest helaas wel afsluiten.
Zij bedankte allen voor hun aanwezigheid, de inbreng en de gezelligheid en wenste allen een goed en veilig thuis.
De volgende kumpulan is op zondag 20 oktober 2019. Dan treedt voor u op de band Music & Fun uit Hoogezand. Graag tot ziens op 20 oktober 2019.

Adri Veerman.

Om 15.45 is het tijd voor een onderbreking voor Mas Putih en Joyce neemt de gelegenheid om de microfoon ter hand te nemen om Adri naar voren te roepen die zichtbaar verrast reageert. Zoals bekend heeft Adri eerder aangegeven na 4 jaar met zijn werkzaamheden als 1e secretaris van Matahari te willen stoppen en dat het tijd wordt om andere leuke dingen te gaan doen, helaas voor ons maar wij hebben alle begrip voor zijn beslissing. Joyce deelt mede dat Arnold de Meijer zijn vervanger zal zijn en Nico neemt vervolgens het woord om Adri te bedanken voor zijn enorme betrokkenheid binnen Matahari en de passie die hij uitstraalt. Adri bedankt voor alles, hij heeft wel aangegeven dat, indien nodig, hij op de achtergrond zal blijven voor calamiteiten, dus wij zijn hem gelukkig niet helemaal kwijt.

Ca. 16.00 uur is Mas Putih weer het podium opgeklommen en de liefhebbers worden uitgenodigd om op hun aanstekelijke muziek weer de dansvloer te bemannen, hier wordt dan ook met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Voordat je het weet is het al weer tijd om te stoppen en om 18.30 uur moest Joyce helaas het einde aankondigen van deze middag met dank aan de Mas Putih band voor hun inbreng.

Tot slot bedankt Joyce alle aanwezigen voor hun komst en wenst hun allemaal wel thuis.

De volgende kumpulan zal worden gehouden op zondag 16 november a.s. van 15.00 tot 18.30 uur.

Joyce Jansen

­